SABRO

Tuma Çelik: "Komplonun delilleri ortaya çıktı"

Dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında fezleke hazırlanan Mardin Milletvekili Tuma Çelik, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin savcılığa yeni deliller sundu. Delillerde, şikayetçi D.K'nın Çelik'i nasıl hedef aldığına dair yazışmalar ortaya çıktı. Dokunulmazlığına ilişkin kararı beklemeden, dokunulmazlığı yokmuş gibi hareket eden Çelik, savcılığa savunma yaptı.

Avukatları aracılığıyla soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Çelik,  hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, kendisine yönelik komplo kurulduğunu belirtti ve soruşturmanın kapatılmasını talep etti.

D.K'nın iddialarını çürüten yeni deliller dosyada

Şikayetçi D.K'nın akraba ve arkadaşları, olayla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan yazışmaları avukatlar aracılığıyla dosyaya sundu. Ortaya çıkan yazışmalara göre, D.K, Çelik'le tanışmadan aylar önce Çelik hakkında yazışmaya başlamış.

D.K, daha önce verdiği ifadede Çelik'le milletvekili seçimleden önce tanıştığını iddia etmişti. Oysa ortaya çıkan yazışmalarda D.K'nın seçimden aylar sonra dahi Çelik'le tanışmadığı ortaya çıktı.

D.K, Çelik'ten karşılık alamayınca intikam alacağını yazmış

Yine dosyaya sunulan delillerde, D.K'nın Çelik'ten hoşlandığı ancak karşılık alamadığı için intikam almak istediğine dair ifadeler kullandığı yazışmalar da yer aldı.

Daha önce verdiği ifadelerde olaydan sonra ailesiyle arasının bozulduğunu ve boşandığını söyleyen DK'nın yazışmalarında ailesiyle arasının çok daha önceden bozuk olduğunu ve boşanacağını yazdığı görüldü.

Başkalarına da komplo kurmaya çalışmış

Çelik'in avukatları tarafından savcılığa sunulan dilekçede, D.K'nın sosyal medya sohbetlerinde, başka insanlarla ilgili olarak da menfaat sağlamak amacıyla benzer ilişkiler kurmaya çalıştığına dikkat çekildi.

Dosya kapanmalı

Çelik'in avukatları, ortaya çıkan delillerin ardından iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekerek kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararının verilerek dosyanın kapatılmasını istedi. Ayrıca savcılığın, şikayetçi D.K'nın iletişim araçlarında inceleme yapılması talep edildi. 

Çelik dokunulmazlığına rağmen savunma yaptı

Çelik, dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Meclis'in alacağı kararı beklemeden, savcılığa savunma yaptı. Avukatları aracılığıya yazılı savunmasını yapan Çelik, hakkındaki iddiaların asılsız olduğuna vurgu yaptı.

Çelik savunmasında, D.K'nın kendisinden her fırsatta para istediğine dikkat çekerek yaşananlara dair şu ifadeleri kullandı,

“Şikayetçi eşi ile problemleri olduğunu ondan ayrılmak istediğini ancak maddi durumunun iyi olmadığını bunun için bir eve ve geçinebileceği miktarda paraya ihtiyacı olduğunu müvekkile söyleyerek müvekkilden bir ev ve geçinebileceği kadar para talebinde bulunmuştur. Bunun üzerine müvekkil şikayetçiye kendisini yanlış anladığını ve kendisinin bu konuda yardımcı olamayacağını ama ailesi ve çocukları ile sorunlarını çözmesi için elinden geleni yapabileceğini anlatmaya çalışmıştır. Buna göre şikayetçi bu işi profesyonel olarak yapmakta ve ağına düşürdüğü insanlardan menfaat temin etmek için bu tür iftiralar atmaktadır. Ekte sunduğumuz yazışmalardan da bu husus açıkça ortadadır.

Somut olayda cinsel birliktelik olmadığı gibi müvekkili maddi yönden istismar etmeye çalışan, bunun için müvekkile taciz boyutuna varan mesajlar atan ve müvekkilin siyasi çevresinden faydalanmak isteyen şikayetçidir. Şikayetçi defalarca önce birlikte yaşama talebinde, sonra para ve ev talebinde, nihayetinde de müvekkilimizin milletvekilliğinden istifasını istemiştir.”

Çelik, savunmasında D.K tarafından sürekli taciz edildiğini ve tacizlerle ilgili daha önce hukuki yollara da başvurulduğu ancak D.K'nın akrabalarının ricası üzerine sürecin durdurulduğunu da hatırlattı.

Savunmasında hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Çelik, soruşturmanın kapatılmasını talep etti.

TOP