SABRO

Kadınlar 9 dilde seslendi: ‘Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır’

Kadın Anadili Çalışma Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, paylaştığı video ile dokuz dilde “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye seslendi.

Kadın Anadili Çalışma Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında sosyal medya üzerinden dokuz dilde seslenilen bir video paylaştı.

Kadınlar Gürcüce, Kürtçe, Lazca, Hemşince, Ermenice, Süryanice, Abhazca, Çerkesce ve Türkçe dilinde “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

Kadınların ortak mesajı şöyle:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde anadilimde sana seslenmek istiyorum. Ana dilidir insanı gerçekleştiren. Emeğimizi, tarihimizi, mücadelemizi, varoluşumuzu haykıran.

Anadilimiz içinde biz oluyoruz. Bir hayat yaşıyoruz ve başka hayatlarla, başka anadilleri ile kesişiyor yolumuz. Acımızı yaşadığımız, umudumuzu paylaştığımız evimizin, bizi birbirimize bağlayanın anadilimiz olduğunu biliyoruz.

Uygulanması için mücadele verdiğimiz ve tarafı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nde de belirtildiği üzere, şiddete uğrayan kişilerin ve tanıklarının kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri için onlara yetkin çevirmenler sağlanması haktır.

Yaşam haktır, anadili haktır. Çünkü, anadili yaşatır. İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

Videoya BURADAN ulaşabilirsiniz.

TOP