SABRO

541 gündür bulunamayan Hurmüz Diril 73 yaşına girdi

Şırnak’ta Şimuni Diril ile beraber kaybolduktan sonra 541 gündür hiçbir haber alınamayan Hurmüz Diril bugün 73 yaşına girdi.

Şimuni ve Hurmüz Diril çifti, devlet tarafından defalarca boşaltılan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı, Süryanice ismi Mehre olan Kovankaya köyüne 2011 senesinde dönerek yaşamlarını sürdürmeye başlamışlardı.

Kaçırıldıkları düşünülen ve en son 7 Ocak 2020 tarihinde haber alınan Diril çiftinden 65 yaşındaki Şimuni Diril’in cansız bedenini, çiftin oğlu 70 gün sonra köy yakınlarında bir derede bulmuştu.

Bir buçuk yıldır failleri bulunamayan Şimuni Diril’in eşi Hurmüz Diril tam 541 gündür kayıp. Yürütülen soruşturma kapsamında 530 gün sonra yaşanan ilk gelişmede Apro Diril ile beraber üç kişi gözaltına alındı. 3 gün sonra ise Apro Diril tutuklandı, gözaltındaki diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşanan “ilk” gelişmeye ilişkin gazetemize konuşan ve soruşturmanın takipçisi olan Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, “Bu olayın bir numaralı faili ve şüphelisi Apro Diril. Daha önceki ifadesini de okudum, Diril çiftinin evine bir saldırısı ve tehditleri olmuş, bu da onu bir numaralı şüpheli yapıyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Çok fazla ayrıntı olmadığını ve dosyada gizlilik kararı olduğunu belirten Dilsiz, “Apro Diril’in tutuklanmasına ilişkin, “Apro Diril’in tutuklanması iyi oldu bir anlamda. İnşallah bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek diye düşünüyorum” demişti.

530 gün sonra yaşanan gelişmeyle, çiftin çocukları ve Süryani halkı faillerin bir an önce bulunup yargılanması ve Hurmüz Diril’in bulunması için biraz da olsa ümitli olduklarını kaydetti.

TOP