SABRO

Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: 7 kişi katledildi

Konya'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt Dedeoğulları ailesi, evlerine düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 3'ü kadın 7 kişi katledildi. HDP ise ırkçı saldırının ardından “acil” toplanma kararı aldı.

Konya’nın Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta yaşayan Kürt Dedeoğulları ailesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıda 3'ü kadın olmak üzere toplam 7 kişi katledildi. Saldırının ardından ise Dedeoğulları'nın evi ateşe verildi.

Olaydan sonra evin söndürülmesi için itfaiye ekipleri olay yerine giderken, olay yerinde polis ablukası olduğu ve kimsenin yaklaştırıllmadığı paylaşıldı.

HDP, ırkçı saldırının ardından “acil” toplanma kararı aldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi üyeleri, Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Kürt aileye dönük gerçekleşen ırkçı saldırının ardından acil toplanma kararı aldı.

Kararın ardından Eş Genel Başkanlarının da aralarında olduğu HDP’liler, Genel Merkez binasında toplanmak üzere yola çıktı.

Ne olmuştu?

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan Kürt Dedeoğulları ailesi, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı.

4’ü kadın 7 kişilik Kars'lı olan Dedeoğulları ailesinin evi komşuları tarafından basılarak, “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” ifadeleriyle bıçak, taş ve sopalarla saldırıya maruz kalmıştı.

Saldırıya ilişkin tutuklanan 5 kişi “delil yetersizliği” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

TOP