SABRO

Ülkü ocaklarının ‘terör soruşturması’ önergesi ABD Meclisi’nde

ABD Temsilciler Meclisi’nin Kurallar Komitesi, Nevada Eyalet Temsilcisi Dina Titus’un ülkü ocaklarına ilişkin hazırladığı ‘terör soruşturması’ önergesini inceleyecek. Böylelikle ilk teknik aşamayı geçen önerge ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulacak ve gündemde tartışılacak.

“Ülkü ocaklarının terör örgütü olup olmadığı araştırılsın”

Dina Titus, ülkü ocakları ve faaliyetlerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı tarafından bir rapor hazırlanmasını talep etti. Raporda, “ABD, müttefikleri ve uluslararası ortaklarının çıkarlarına karşı aktivitelere dair ülkü ocakları olarak da bilinen Bozkurtların detaylı faaliyetleri, yabancı terör örgütü kriterlerini karşılıyorlar mı bunu belirleyecek bir değerlendirme ve sonuç olarak yabancı terör örgütü olmadıkları kanaatine varılırsa da hangi kriterleri karşılamamış olduklarını izah eden detaylı bir açıklama” talebinde bulundu.

Eğer raporun hazırlanmasına karar verilir ve raporun içeriğinde de olumsuz değerlendirmeler yer alırsa, ‘terör örgütü’ statüsü verilmese bile ileriki zamanlarda ülkü ocaklarının ve bozkurt amblemlerinin yasaklanması adına başka girişimlere zemin hazırlamasının da mümkün olacağı paylaşıldı.

Kütüphane ismini “Ermeni Soykırımı” ismiyle değiştirdi

Titus, Eylül 2020’de ABD Kongresi tarafından 1915 Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının ardından “Ermeni katliamları” isimli bir kongre kütüphanesinin “Ermeni soykırımı” ismiyle değiştirilmesinde önemli rol oynamıştı.

Titus, 1 Ekim 2020’de de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yönelik, Azerbaycan’ın Ermeni nüfuslu Dağlık Karabağ bölgesine yönelik saldırı operasyonlarını, Türkiye’nin Dağlık Karabağ ihtilafındaki rolünü kınayan ve derhal ateşkes çağrısında bulunan bir mektubu da imzalamıştı.

TOP