SABRO

Dört kişilik Ermeni aileden yalnızca bir çocuk hayatta kaldı

Malatya’daki enkazda Tabaş ailesinden Ayda Tabaş, Sami Tabaş ve Alex Tabaş yaşamını yitirirken, yalnızca ailenin küçük çocuğu hayatta kaldı. Hayatını kaybeden Tabaş ailesi üyeleri yarın saat 14.00’de Malatya Ermeni Mezarlığı’nda defnedilecek.

Maraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 10 kenti etkileyen depremlerin bilançosu her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Deprem bölgelerinde etkili arama kurtarma çalışmaları yapılmaması nedeniyle, halk kendi imkanlarıyla iş makineleri kiralayıp cenazelerini çıkarmaya çalışıyor. Yine on binlerce enkazın bulunduğu bölgelerde gönüllü olarak çalışan yurttaşlar ve yakınlarını bekleyenler, elleriyle enkazı kazarak göçük altında olanları kurtarmaya çalışıyor.

17 bin 134 can kaybı

AFAD, saat 20.50 itibarıyla Maraş merkezli depremlerde 17 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 bin 347 kişinin de yaralandığını açıkladı. Can kayıpları arasında Süryani (Asuri-Arami-Keldani), Ermeni, Kürt, Arap, Alevi ve daha birçok halk bulunuyor.

Enkazdan çıkan komşuları cenazelerini çıkardı

Yıkım ve enkazın ağır olduğu kentlerden biri de Malatya. Burada 6 Şubat günü enkazda kalan Tabaş ailesinden üç kişi yaşamını yitirdi. Dört kişilik Ermeni aile, depremin ilk günü enkazdan çıkan komşuları tarafından yıkılan binalarındaki göçükten çıkartıldı.

Dört kişilik aileden bir çocuk hayatta kaldı

Tabaş ailesinden iki ebeveyn Ayda ve Sami Tabaş, yaşamını yitirmiş halde enkazdan çıkartılırken, iki çocuk ise çok sayıda kırıklarla hastaneye kaldırıldı. Ancak de 20 yaşındaki Alex Tabaş ise bir gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Aileden hayatta kalan tek kişi olan küçük çocuk da günler sonra hastaneden taburcu edildi. Yakınları tarafından hastaneden alınan çocuğun şokta olduğu bildirildi.

Yarın defnedilecekler

Yaşamını yitiren Malatyalı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Ayda Tabaş, Sami Tabaş ve Alex Tabaş, Malatya Ermeni Mezarlığı’ndaki Surp Harutyun Madur’da saat 14.00’de yakınları, sevenleri ve Ermeni cemaati tarafından son yolculuğuna uğurlanacak.

TOP