SABRO

Binler İstanbul’dan haykırdı: “İsyanımız sürecek!”

Binlerce kadın 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde, “Erkek- devlet şiddetine karşı isyanımız bitmedi, büyüyor. Hayatlarımız için mücadeleye” şiarıyla polis saldırısına rağmen yürüyüş gerçekleştirdi.

Binlerce kadın 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde, “Erkek-devlet şiddetine karşı isyanımız bitmedi, büyüyor. Hayatlarımız için mücadeleye” şiarıyla dün akşam Taksim Tünel’de bir araya geldi. Yürüyüş öncesi Beyoğlu’nun Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokak bariyerler ile ablukaya alındı.

Kadınlar polis ablukasına rağmen, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, “Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar”, “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip’tir”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı.

Yine eylemde, “Patriarkaya karşı feminist özsavunmaya”, “Hükümet istifa”, “Ellerimizi ve sesimizi birleştiriyoruz”, “Aradığınız makbul kadına ulaşılamıyor, şu anda Taksim’de direnişte”, “Jin jiyan azadi”, “İsyanı yükselt”, “Şüpheli kadın ölümü yoktur, gizlenen erkek şiddeti vardır” dövizleri taşındı.

“Erkek- devlet şiddetine karşı isyanımız bitmedi, büyüyor. Hayatlarımız için mücadeleye” pankartını açan yüzlerce kadın İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü barikatlarla engelleyen polislere karşı direnen binlerce kadın, yürüyüşte ısrarcı olduklarını söyleyerek, “Aç aç barikatı aç”, “Hükümet istifa”, sloganları eşliğinde barikatı aşarak yürüyüşe geçti.

Polis saldırısına rağmen direniş

Kadınların yürüyüşünü bir kez daha engelleyen binlerce polis barikatlarla caddeyi kapattı. Bu esnada polislere mor boyalar fırlatan kadınlar, barikatlara yüklendi. Daha sonra kadınlara plastik mermi ve biber gazıyla saldıran polisler, kadınları ittirerek caddeden uzaklaştırmaya çalıştı.

“Sokakları terk etmeyeceğiz”

Saldırı esnasında çok sayıda kadın baygınlık geçirse de caddeyi terk etmeyeceklerini vurguladılar. Polis saldırısı nedeniyle basın açıklamalarını okumayacaklarını duyuran 25 Kasım Kadın Platformu, kısa bir açıklama yaparak sokakları terk etmeyeceklerinin mesajını verdi.

Karaköy’e yürüdüler

Kadınlar daha sonra, “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganı eşliğinde Karaköy’e yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş burada sona erdi.

TOP