SABRO

Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü

Tutuklu Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği, AYM kararına rağmen Meclis tarafından düşürüldü. Karar, Bekir Bozdağ’a Anayasa kitapçığı fırlatılarak protesto edildi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iki kere tahliyesine yönelik karar verdiği ancak Yargıtay’ın aldığı karar nedeniyle tahliye edilmeyen tutuklu Can Atalay’ın vekilliği, Meclis tarafından düşürüldü.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay'ın 3'üncü Ceza Dairesi'nin kararını okuttu ve CHP’nin “kapalı oturum” talebinde bulunduğu gerekçesiyle önergeyi Meclis’in onayına sundu. Önerinin kabul edilmesi ardından kapalı oturumun yapılması için oturuma 10 dakika ara verildi. Ancak CHP’nin önergeyi “usul ve Anayasaya aykırı” şeklinde verdiği öğrenilmesi üzerine Bozdağ kapalı oturumdan vazgeçti.

Anayasa kitapçığı fırlatıldı

Yeniden açılan oturumda, lehte ve aleyhte yapılan konuşmalar ardından Yargıtay kararı tekrar okundu. DEM Parti, TİP, CHP ve Saadet Partisi milletvekilleri, kararın okunduğu Divan’a yürüdü. Milletvekilleri, burada alkış, “Can Atalay’a özgürlük” ve “Halkın iradesi” dövizleri ile kararı protesto etti. Bu esnada Bozdağ’a Anayasa kitapçığının da fırlatıldığını görüldü. Meclis TV ise canlı verdiği yayınına ara verdi.

Kısa bir aranın ardından Bozdağ, kararı kaldığı yerden tekrardan okudu ve oturuma ara verdi.

TOP