SABRO

Santa Maria Kilisesi’ne dönük saldırıda 25 kişi tutuklandı

Bir kişinin katledildiği Santa Maria Kilisesi’ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi tutuklandı, 9 kişi de serbest bırakıldı.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik 28 Ocak’ta gerçekleşen ve Cihan Tuncer adlı kişinin katledildiği silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında Amirjon Kholikov ile David Tanduev’in de yer aldığı 34 fail mahkemeye çıkarıldı.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan failler, ifade işlemlerinin tamamlanması ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeleri alınan 34 failden 13’ü “silahlı terör örgütüne üye olmak”, 21’i ise “tasarlayarak kasten adam öldürme” ile “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

25’i tutuklandı 9’u serbest

Aralarında Amirjon Kholikov ile David Tanduev’in de bulunduğu 25 fail, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 fail ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı: “Soruşturma devam ediyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili dijital medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında, kilisede bulunan Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında kilisede ateş açarak vatandaşımızın ölümüne neden olan DEAŞ Silahlı Terör Örgütü şüphelisi Amirjon Khliqov ve yanında bulunan David Tanduev’in de olduğu 2?5 şüpheli hakkında ‘örgüt üyeliği ve nitelikli kasten öldürme’ suçlarından tutuklama kararı, 9? şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma, kapsamlı şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 60 failden, olayla bağlantısı olmadığı belirlenen 26’sı ise işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne (GGM) gönderilmişti.

TOP