SABRO

Düzce’de 6 büyüklüğünde deprem: En az 50 yaralı

Düzce Gölyaka’da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve Ankara gibi illerden de şiddetli bir şekilde hissedildi. AFAD, 37’si Düzce’de olmak üzere 50 kişinin yaralandığını açıkladı.

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan şiddetli bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.9 olarak kaydedildi. Depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü ilk olarak 5.9 olarak duyurdu. Rasathane ardından depremin büyüklüğünü 6 olarak revize etti.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) ise Düzce’de meydana gelen depreminin büyüklüğünü 6.1 olarak açıkladı.

Geniş bir alanı etkiledi

Sarsıntı İstanbul, Ankara, Bolu, Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli ve Edirne’de hissedildi.

Düzce’de bazı binalarda hasar oluştu. Gaziantep Caddesi’nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan işyeri de sarsıntıyla yıkıldı. Deprem sırasında işyerinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Düzce Adliyesi’nde de hasar meydana geldi.

Düzce’de elektrik kesintisi, AFAD’dan açıklama

NTV yayınına bağlanan DHA muhabiri Tezcan Solmaz, Düzce’de elektrik kesintisi olduğunu ve internet erişiminde sorunlar yaşandığını aktardı.

AFAD, konuya ilişkin “Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” açıklaması yaptı.

Artçı sarsıntılar 100’ü aştı

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “70’in üzerinde artçı sarsıntı oldu. En son 06.50’de 4.3’lük artçı geldi. Bu sebeple az hasarlı ve hasarlı binalarda durmamak gerekli. Bize ağır hasarlı bir bina bildirimi gelmedi” dedi.

Daha sonra açıklama yapan AFAD, en büyüğü 4.3 olmak üzere 116 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi.

50 yaralı var

AFAD, saat 11.00 itibariyle yayınladığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, an itibarıyla Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’deki yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu duyurmuştu. Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor” demişti.

İçişleri Bakanı Soylu da, “Yaklaşık 30’un üzerine yaralı söz konusu. 1 yaralımız ağır, hayati tehlikesi var” bilgisini paylaşmıştı.

TOP